Palmieri cu mac

palmiri mac jpeg

La început de primăvară vă propune o reţetă simplă de prăjituri cu mac.

Pentru aluat 250 ml lapte 2 ouă 100 g unt 1 lingură drojdie uscată 500 g făină 250 g zahăr

1 ou

100 g mac

100 g zahăr

2 linguri ulei

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu 5-6 linguri de lapte călduţ, puţin zahăr şi 2 linguri de făină. Laşi maiaua să crească până îşi dublează volumul. Mixezi ouăle cu zahărul până se topeşte.

Cerni făina de două ori pentru a fi mai pufoasă şi pui peste ea maiaua, ouăle, untul topit şi 100 ml de lapte călduţ. Frămânţi şi dacă mai este nevoie adaugi lapte puţin câte puţin, până obţii un aluat moale, dar care nu se lipeşte de degete. Îl laşi să crească, într-un loc cald.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi subţiri. Rulezi cât mai strâns şi tai bucăţi egale, pe care le modelezi până obţii forma unui palmier. Amesteci zahărul cu macul şi baţi oul. Ungi cu ou fiecare palmier şi presari mac şi zahăr. Pui prăjiturelele într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor, la foc mic, până se rumenesc.