Paste cu sos de roşii

paste cu sos de rosii si sunca jpeg

Un gust bun poate fi obţinut oricând într-o mâncare simplă şi uşor de preparat! Important e să ştii ce ingrediente să pui!

Ingrediente

250 g paste 1 kg roşii 1 ardei iute 2-3 căţei usturoi 50 g măsline 1 ceapă 50 g şuncă presată sare piper busuioc 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai mărunt. Căleşti ceapa tocată în ulei, iar când devine uşor sticloasă, pui roşiile, ardeiul iute tăiat rondele, usturoiul tocat şi măslinele feliate. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească până scade puţin sosul şi, la final, pui şunca tăiată. Serveşti pastele cu sos şi cu busuioc.