Paste cu sos de urzici

spaghete cu pesto si parmezan jpeg

Primăvara aduce în pieţe îndrăgitele urzici. Sunt delicioase în ciorbe sau alături de mămăliguţă, dar ai încercat până acum paste cu sos de urzici?

De ce ai nevoie pentru paste cu sos de urzici

250 g paste

750 g urzici

1 ceapă

3-4 căţei usturoi

2 linguri ulei

sare

piper

50 g parmezan

Cum se prepară paste cu sos de urzici

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care le strecori şi le treci pe sub un jet de apă rece.

Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi 5 minute în apă cu sare. Le scurgi şi le toci sau le pasezi în blender. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă, după care adaugi urzicile şi căţeii de usturoi pisaţi. Potriveşti de sare şi piper şi aştepţi până scade sosul.

Serveşti pastele cu sos de urzici, iar deasupra presari parmezan.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg