Penne cu sos ragu

penne paste sos ragu jpeg

Cele mai bune paste pentru acest weekend sunt acestea cu un sos special.

Ingrediente pentru penne cu sos ragu

300 g paste penne 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 3 linguri ulei de măsline 300 ml pulpă de roşii 2 cepe 1 ardei gras 1 ardei iute (opţional) 1 morcov 10-15 măsline negre 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu cimbru 1 foaie de dafin frunze verzi de busuioc pentru decor sare piper

Mod de preparare pentru penne cu sos ragu

Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, ardeiul iute (opţional) şi se călesc în ulei până se înmoaie bine. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea, amestecând

mereu. Se adaugă vinul, foaia de dafin, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade bine.

Se adaugă pulpa de roşii, măslinele şi se lasă să fiarbă în continuare până capătă consistenţa unui sos. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul ragu. Se servesc calde, decorate cu frunze verzi de busuioc. Opţional, se pot servi presărate cu parmezan ras.