Piure de spanac cu usturoi

Piure de spanac cu usturoi jpeg

Profită de spanac, acest superaliment bogat în fier, vitamine şi minerale şi pregăteşte-ţi un piure cu usturoi. Frunzele de baby spanac te ajută să obţii un preparat perfect pentru zilele de post.

Ingrediente

250 g usturoi 125 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui 100 g baby spanac 100 g nuci prăjite 2 linguri zeamă de lămâie sare, după gust piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare

Încingi cuptorul, aşezi căţeii de usturoi pe o tavă cu o folie de aluminiu şi unsă cu 1 lingură de ulei. Rumeneşti la cuptor 30 de minute şi laşi usturoiul să se răcească.

Pui spanacul într-o sită, deasupra chiuvetei. Torni apă fierbinte peste frunze şi le opăreşti, apoi le răceşti sub un jet de apă rece şi scurgi excesul de apă.

Desfaci căţeii de usturoi din coajă şi scoţi miezul. Pui usturoiul într-un blender, adaugi spanacul şi nucile prăjite şi amesteci până obţii o pastă. Adaugi uleiul, constant, în timp ce blenderul mere. Adaugi zeama de lămâie, sare şi piper şi omogenizezi din nou la blender. Păstrezi piureul de spanac şi usturoi într-un recipient etanş, la frigider, cel mult o săptămână.

Sursa: taste.com.au.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg