Piure de spanac şi conopidă

piure de spanac si conopida jpeg

Pentru zilele de post de peste an, atunci când nu mai ştii ce să găteşti, poţi încerca această reţetă de piure spanac şi conopidă.

Ingrediente

2,6 kg conopidă, cu bucheţelele tăiate 2 cepe mari, curăţate de coajă, tăiate jumătăţi 600-700 g spanac proaspăt 4 linguriţe ulei de măsline 1-2 linguriţe cu proaspăt de lămâie

Mod de preparare

Fierbi conopida şi ceapa într-o oală mare, cu apă sărată, aproximativ 8-10 minute, până se înmoaie. Scurgi apa şi pui jumătate din cantitatea de legume într-un robot de bucătărie sau blender. Adaugi 350 g de spanac şi 2 linguriţe de ulei. Mixezi la blender până obţii un piure. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Muţi într-un bol mediu, rezistent la cuptorul cu microunde. Repeţi procedura pentru restul de conopidă, ceapă, spanac şi ulei. Condimentezi cu zeamă de lămâie, după gust. Acest piure de spanac şi conopidă poate fi făcut şi cu o zi înainte de servire. Acoperi şi dai la frigider când s-a mai rpcit. Încălzeşti în cuptorul cu microunde atunci când vrei să serveşti. Sursa: bonappetit.com. Foto: pinterest.com.