Plăcintă cu brânză
Preparată cu drag pe toşi ai casei, această plăcintă este un adevărat deliciu.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă 100 g unt 150 g caşcaval 500 g telemea de vacă mai grasă 250 g brânză de vaci 7 ouă 1 lingură seminţe de susan sare
Mod de preparare
Laşi foile de plăcintă la dezgheţat în frigider. Brânza telemea o sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu brânza de vaci scursă bine şi caşcavalul ras. Adaugi şase ouă bătute şi sărezi după gust, dacă mai este nevoie. Depinde cât de sărată este telemeaua. Aşezi într-o tavă unsă bine cu unt patru foi de plăcintă, torni jumătate din compoziţia cu brânză, pui alte patru foi de plăcintă, restul de brânză şi la final patru foi de plăcintă. O ungi cu unt şi cu ou bătut deasupra, presari seminţe de susan şi introduci tava la cuptor pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.