Plăcinţele cu brânză

placintele cu branza jpeg

Răsplăteşte-i pe cei dragi, prietenii şi familia cu aceste plăcinţele cu brânză. Vei vedea că se prepară repede şi sunt foarte delicioase.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 60 g unt 20 g drojdie 250 ml lapte cald 2 ouă sare 1-2 linguri zahăr pudră 1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

3 ouă

180 g zahăr pudră

3 linguri smântână

2-3 linguri griş

sare

coajă rasă de lămâie

100 g stafide

Mod de preparare

Cerni făina. Separat, freci drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstorni amestecul în făină şi frămânţi aluatul. Încorporezi ouăle unul câte unul, restul de lapte, zahărul, untul şi 1 praf de sare. Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi la crescut.

Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Ţii brânza la scurs, apoi o mixezi şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, amesteci şi încorporezi smântâna. Presari sarea, coaja rasă, stafidele, păstrezi câteva şi pentru decor, şi grişul, mixezi şi, separat, baţi spumă albuşurile cu zahărul, apoi le încorporezi cu o paletă, de jos în sus.

Întinzi aluatul, îl tai pătrate, pui pe fiecare pătrat câte o lingură de umplutură şi îl împătureşti. Aşezi plăcintele formate, una lângă alta, într-o tavă tapetată. Le ungi cu oul bătut, pui pe fiecare câte o stafidă şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză

Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză

Plăcinţele cu brânză şi stafide

Plăcinţele cu brânză şi stafide

Plăcinţele cu gem şi rom

Plăcinţele cu gem şi rom