Plăcinţele cu brânză

Răsplăteşte-i pe cei dragi, prietenii şi familia cu aceste plăcinţele cu brânză. Vei vedea că se prepară repede şi sunt foarte delicioase.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 60 g unt 20 g drojdie 250 ml lapte cald 2 ouă sare 1-2 linguri zahăr pudră 1 ou, pentru uns
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
3 ouă
180 g zahăr pudră
3 linguri smântână
2-3 linguri griş
sare
coajă rasă de lămâie
100 g stafide
Mod de preparare
Cerni făina. Separat, freci drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstorni amestecul în făină şi frămânţi aluatul. Încorporezi ouăle unul câte unul, restul de lapte, zahărul, untul şi 1 praf de sare. Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi la crescut.
Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Ţii brânza la scurs, apoi o mixezi şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, amesteci şi încorporezi smântâna. Presari sarea, coaja rasă, stafidele, păstrezi câteva şi pentru decor, şi grişul, mixezi şi, separat, baţi spumă albuşurile cu zahărul, apoi le încorporezi cu o paletă, de jos în sus.
Întinzi aluatul, îl tai pătrate, pui pe fiecare pătrat câte o lingură de umplutură şi îl împătureşti. Aşezi plăcintele formate, una lângă alta, într-o tavă tapetată. Le ungi cu oul bătut, pui pe fiecare câte o stafidă şi le dai la cuptor până se rumenesc.
Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Plăcinţele cu brânză şi stafide