Portofele cu brânză şi stafide, un desert apetisant şi uşor

Deşi, la prima vedere, poate părea greu de făcut, desertul acesta merită efortul! Vei vedea, la final, cât de gustoase sunt aceste portofele cu brânză şi stafide.
Portofele cu brânză şi stafide - Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 2 gălbenuşuri 25 g drojdie 1 praf sare 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt topit
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci, bine scursă
2 ouă
60 ml smântână
coaja de la 1 lămâie
50 g zahăr
30 g griş
1 ou, pentru uns
50 g stafide
100 ml coniac
Portofele cu brânză şi stafide - Mod de preparare
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit. Laşi stafidele la înmuiat în coniac, cam 15 minute.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, decupezi 6 cerculeţe mici cu un pahar. Frămânţi la loc şi întinzi iar foaia.
Tai pătrate, le umpli cu compoziţia de brânză cu stafi de, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi aşezi deasupra fiecăruia câte un cerculeţ decupat. Le aşezi într-o tavă tapetată.
Ungi „portofelele“ cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc.