Prăjitură cu piersici şi aluat sfărâmicios (fără zahăr)

Un deliciu pentru o sâmbătă petrecută cu familia şi prietenii!
Ingrediente
Pentru blat 75 g îndulcitor 3 ouă 250 g făină 125 g unt 2 linguri praf de copt 1 lingură esenţă de vanilie 1 praf de sare
6 piersici
200 g făină
125 g unt
50 g îndulcitor
1 lingură esenţă de vanilie
50 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi untul până devine cremos, adaugi îndulcitorul şi ouăle, unul câte unul. Încorporezi făina, praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Întinzi aluatul, şi-l pui într-o formă rotundă, inclusiv pe margini. Descojeşti piersicile, le tai bucăţi şi le aşezi în tavă.
Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci ingredientele solide într-un vas, torni untul topit şi esenţa de vanilie. Frămânţi până aluatul devine sfărâmicios, iar dacă este prea moale mai adaugi 1-2 linguri de făină. Îl aşezi peste piersici, iar deasupra presari fulgi de migdale. Dai tava la cuptor până prăjitura devine aurie.