Prăjitură de post cu halva
Chiar dacă este post, asta nu înseamnă că nu te poţi răsfăţa din când în când cu un desert delicios, cum este această prăjitură de post cu halva.
De ce ai nevoie pentru prăjitură de post cu halva
500 g făină
½ cub drojdie
200 g nucă
100 g halva
2 linguri cacao
400 ml apă
25 g ulei
100 g zahăr
1 praf de sare
Cum se prepară prăjitură de post cu halva
Dizolvi drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreună cu o lingură de zahăr. Pui drojdia peste făina cernută, adaugi restul de zahăr, un praf de sare şi uleiul. Frămânţi până obţii un aluat elastic, adăugând apă dacă mai este nevoie. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi trei foi. Amesteci halvaua sfărâmată cu nuca măcinată şi cacaua şi presari peste foi. Rulezi şi aşezi foile într-o tavă rotundă. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptor până se rumenesc.