Prăjitura noire fără coacere

prajitura noire fara coacere jpeg

O prăjitură excelentă, pe care toate gospodinele ar trebui să o încerce măcar o dată este prăjitura noire fără coacere. Foarte gustoasă, fină şi uşor de realizat, aceasta reprezintă deliciul familiei în momente speciale. Fie că o prepari în zile de sărătoare, fie că o prepari ca pe desertul de zi cu zi, această prăjitură îţi va aduce multe laude.

Ingrediente Prăjitura noire fără coacere:

  • 200 de grame de pişcoturi
  • 100 de grame de unt la temperatura camerei
  • 100 de grame de miez de nucă
  • 25 de grame de cacao
  • 2 pliculeţe de gelatină
  • 2 linguri de esenţă de rom
  • 40 de grame de unt la temperatura camerei
  • 70 de ml de apă caldă
  • 300 de grame de ciocolată amăruie
  • 150 de ml de lapte
  • 250 de ml de frişcă lichidă

Mod de preparare Prăjitura noire fără coacere:

Pişcoturile şi miezul de nucă se bagă la robotul de bucătărie, pe rând, pentru a se obţine un fel de pesmet din acestea două. Apoi, se adaugă cacao şi untul la temperatura camerei. Se foloseşte la această prăjitură o formă de cozonac, în care se va pune folie alimentară sau hârtie de copt. Se poate alege şi orice altă formă doriţi, care se poate unge cu puţin ulei de măsline. Pesmetul de pişcoturi şi nuci se pune pe fundul tăvii şi se presează. Tava se pune la rece până la prepararea celui de-al doilea strat al prăjiturii noire fără coacere.

Apa caldă se pune peste gelatină şi se amestecă. Gelatina se lasă deoparte la hidratat, timp în care laptele se pune pe foc, alături de bucăţile de ciocolată amăruie. Când ciocolata începe să se topească, se adaugă untul (40 de grame) şi frişca lichidă. Se amestecă bine şi se lasă pe focul mic până în momentul în care începe să fiarbă.

Se ia de pe foc când ajunge la punctul de fierbere şi se adaugă gelatina, se amestecă bine. Apoi, se adaugă esenţa de rom, se amestecă bine şi se toarnă compoziţia peste stratul de pesmet din frigider. Tava se pune la frigider din nou pentru încă minimum 3 ore. Apoi, se poate scoate, se ornează după plac şi se serveşte rece. Poftă bună!