Prăjitură „Pădurea Neagră“ la pahar FOTO

Tort Padurea Neagra la pahar jpeg

Acest desert îţi oferă o aromă complexă, dar cu toate acestea, este uşor şi distractiv de preparat. Nu ai nevoie de mult timp pentru a pregăti această prăjitură „pădurea neagră“ la pahar. Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm şi lasă-te ispitită de un desert încântător!

Părjitură „Pădurea Neagră“ la pahar - Ingrediente (6 porţii)

5 ouă 150 g zahăr 100 g făină 50 g amidon de porumb 50 g cacao pudră 50 ml ulei vegetal 20 ml lichior de cireşe, fără sâmburi (din compot sau proaspete) 150 ml suc de cireşe 250 g cireşe 300 g smântână pentru frişcă 150 g zahăr pudră frunze de mentă, pentru ornat ciocolată rasă, pentru servire

Prăjitură „Pădurea Neagră“ la pahar - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, pentru mixer, baţi ouăle şi jumătate din cantitatea de zahăr, până obţii o compoziţie ca spuma.

image

Într-un bol mare, amesteci făina, amidonul de porumb şi pudra de cacao şi le cerni pe toate peste ouă. Mixezi totul până la omogenizare.

image

Adaugi uleiul în aluat, turnând uşor, şi continui să baţi compoziţia aproximativ 1-2 minute, până la omogenizare.

image

Torni aluatul într-o formă rotundă de copt şi îl dai la cuptorul încins, în prealabil, unde îl laşi aproximativ 15-20 de minute, până trece testul scobitorii.

image

Într-o cratiţă potrivită, la foc mediu, caramelizezi restul de zahăr. Diluezi zahărul cu jumătate din cantitatea de lichior de cireşe şi torni tot sucul de cireşe. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic siropul, aproximativ 6-8 minute.

image

Atunci când sosul de cireşe a scăzut în volum la jumătate, adaugi cireşele întregi. Continui să fierbi la foc mic aproximativ 5-6 minute.

image

Baţi smântâna cu mixerul până se formează o spumă tare, apoi adaugi zahărul pudră şi continui să mixezi aproximativ 1 minut, până la omogenizare şi până vezi că frişca se ţine tare.

image

Încorporezi restul de lichior de cireşe.

image

Scoţi blatul din tavă şi, folosind o formă rotundă de biscuiţi, tai câteva cercuri pentru fiecare porţie de desert.

image

În pahare rotunde pentru desert, aşezi blatul de tort, sosul de cireşe şi frişca bătută. Repeţi şi decorezi cu frunze de mentă şi ciocolată rasă. Serveşti imediat acest delicios tort „Pădurea Neagră“ la pahar.

image

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Tort „Pădurea Neagră“ cu cireşe

Tort „Pădurea Neagră“ cu cireşe

Prăjitură Pădurea Neagră

Prăjitură Pădurea Neagră

Tort „Pădurea neagră”

Tort „Pădurea neagră”