Prăjitură vieneză cu nucă

Prăjitură creată iniţial în Germania, această prăjitură vieneză cu nucă este una dintre preferate în restaurantele şi hotelurile din Viena. Este o prăjitură crocantă şi dulce, pe care ţi-o doreşti de fiecare dată când vrei ceva bun. Aşadar, nu rata ocazia de a prepara un desert special şi foarte deosebit.
Ingrediente Prăjitură vieneză cu nucă:
Pentru blat:
- 150 de grame de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1 ou
- 60 de grame de unt
- 60 de grame de zahăr
- Esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 2 linguri din dulceaţa preferată
- 100 de grame de unt
- 100 de grame de zahăr
- Esenţă de vanilie
- 2 linguri de apă
- 100 de grame de nuci
- 100 de grame de stafide
- 100 de grame de fistic măcinat
- 100 de grame de ciocolată
Mod de preparare Prăjitură vieneză cu nucă:
Se începe cu crema. Într-o tigaie mare se pun apa, untul, vanilia şi zahărul, apoi se pun la foc potrivit până dau în clocot, preţ de câteva minute. Se trag de pe foc şi se adaugă nucile, stafidele tăiate mărunt şi fisticul. Se amestecă bine şi se lasă la răcit.
Pentru aluat ai nevoie de un vas, în care se pun oul, vanilia şi zahărul şi se mixează bine. Untul se adaugă moale, la temperatura camerei, apoi se trece mixerul la viteză maximă şi se bate până devine o cremă spumoasă.
Făina se cerne şi se amestecă cu praful de copt. Apoi, se adaugă peste compoziţia spumoasă, foarte încet pentru a păstra aspectul cremos. Când este omogenizat cum trebuie, aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat se întinde cu grijă dulceaţa, apoi se pune încet şi crema de nuci şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Ciocolată se topeşte pe baie de aburi, iar când prăjitura este gata şi scoasă din cuptor, uşor răcită, fiecare triunghi se dă prin glazura de ciocolată. Această excelentă prăjitură crocantă se serveşte la o ceaşcă de cafea sau cappuccino şi la un pahar de vorbă cu prietenii.