Prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni

pavlova cu rubarba si capsuni jpeg

Pavlova este un desert bazat pe bezea, botezat după balerina rusoaică Anna Pavlova. Acest delicios desert este îmbogăţit cu o crustă crocantă şi moale, iar pe deasupra are multe fructe şi, în unele cazuri, frişcă. Azi îţi prezentăm o reţetă simplă – testată chiar de Jamie Oliver – pentru ca tu să te bucuri de mai multe prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni.

Ingrediente (8 porţii)

6 albuşuri 360 g zahăr pudră ciocolată albă de calitate

Pentru compotul de rubarbă şi căpşuni

400 g rubarbă

400 g căpşuni

1 păstaie de vanilie

50 g zahăr pudră (dacă este nevoie, foloseşti mai mult, în funcţie de cât de dulce este rubarba)

Pentru frişca cu aromă de vanilie

300 ml frişcă bătută

1 lingură zahăr pudră

1/2 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru compotul de fructe, cureţi şi tai rubarba în bucăţi de 2 cm. Speli şi tai căpşunile în jumătăţi. Pui toate ingredientele pentru compot într-o cratiţă, cu un strop de apă şi fierbi la foc mic, până se înmoaie fructele. Laşi să se răcească.

Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt rezistentă la grăsimi.

Între timp, pui albuşurile şi zahărul pudră într-o cratiţă şi le încălzeşti uşor. Amesteci constant până se dizolvă zahărul. Torni albuşurile într-un bol pentru mixer şi le baţi până obţii o compoziţie de bezea omogenă, care se ţine tare. Torni amestecul în tava pregătită cu hârtia rezistentă la grăsime, în 8 mini-prăjituri Pavlova, şi le dai la cuptor 40-45 de minute, până devin crocante la exterior şi moi la interior.

Pentru frişca de vanilie, baţi toate ingredientele până când amestecul a crescut în volum şi îşi păstrează forma.

Asamblezi prăjiturile Pavlova: adaugi o cantitate de frişcă peste bezea, urmată de câteva fructe din compot. Pentru decor, dai prin răzătoare puţină ciocolată albă. Serveşti imediat aceste delicioase prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni.

Sursa+foto: jamieoliver.com.