Prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni

Pavlova este un desert bazat pe bezea, botezat după balerina rusoaică Anna Pavlova. Acest delicios desert este îmbogăţit cu o crustă crocantă şi moale, iar pe deasupra are multe fructe şi, în unele cazuri, frişcă. Azi îţi prezentăm o reţetă simplă – testată chiar de Jamie Oliver – pentru ca tu să te bucuri de mai multe prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni.
Ingrediente (8 porţii)
6 albuşuri 360 g zahăr pudră ciocolată albă de calitate
Pentru compotul de rubarbă şi căpşuni
400 g rubarbă
400 g căpşuni
1 păstaie de vanilie
50 g zahăr pudră (dacă este nevoie, foloseşti mai mult, în funcţie de cât de dulce este rubarba)
Pentru frişca cu aromă de vanilie
300 ml frişcă bătută
1 lingură zahăr pudră
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Pentru compotul de fructe, cureţi şi tai rubarba în bucăţi de 2 cm. Speli şi tai căpşunile în jumătăţi. Pui toate ingredientele pentru compot într-o cratiţă, cu un strop de apă şi fierbi la foc mic, până se înmoaie fructele. Laşi să se răcească.
Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt rezistentă la grăsimi.
Între timp, pui albuşurile şi zahărul pudră într-o cratiţă şi le încălzeşti uşor. Amesteci constant până se dizolvă zahărul. Torni albuşurile într-un bol pentru mixer şi le baţi până obţii o compoziţie de bezea omogenă, care se ţine tare. Torni amestecul în tava pregătită cu hârtia rezistentă la grăsime, în 8 mini-prăjituri Pavlova, şi le dai la cuptor 40-45 de minute, până devin crocante la exterior şi moi la interior.
Pentru frişca de vanilie, baţi toate ingredientele până când amestecul a crescut în volum şi îşi păstrează forma.
Asamblezi prăjiturile Pavlova: adaugi o cantitate de frişcă peste bezea, urmată de câteva fructe din compot. Pentru decor, dai prin răzătoare puţină ciocolată albă. Serveşti imediat aceste delicioase prăjituri Pavlova cu rubarbă şi căpşuni.
Sursa+foto: jamieoliver.com.