Pui cu legume la tavă. Reţetă mediteraneeană

Pentru această reţetă simplă, ai nevoie de o tavă de copt, o umpli cu legume şi carne de pui, iar rezultatul va fi unul extrem de gustos. Ingredientele au culori diferite, ceea ce este un lucru bun, ca să nu mai spunem că legumele, dacă sunt consumate în belşug, au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
Pui cu legume la tavă. Reţetă mediteraneeană - Ingrediente (4 porţii)
2 pulpe superioare de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ½ ceapă roşie ½ căpăţână broccoli 1 ½ lingură ulei de măsline ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat ½ linguriţă oregano uscat ½ linguriţă busuioc uscat ½ linguriţă boia
Pui cu legume la tavă. Reţetă mediteraneeană - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc mare (220 de grade Celsius). Tai toate legumele în bucăţi mari. Tai carnea de pui în cubuleţe. Aşezi legumele şi carnea într-o tavă de copt adâncă, potrivită ca mărime. Pui uleiul de măsline, condimentezi cu sare şi piper, adaugi oregano, busuioc şi boia, apoi amesteci ingredientele, ca să se combine. Dai tava la cuptor 20 de minute sau până când legumele încep să se rumenească (atenţie, să nu se ardă), iar carnea de pui este pătrunsă.
Sursa + foto: sprinklesandsprouts.com.au
Ciorbă de legume cu ciolan afumat
Ciorbă de legume cu ciolan afumat
Cum să rumeneşti perfect legumele la cuptor