Reţetă de vară: ratatouille la cuptor, cu brânză feta

Brânza feta va face ca această tocană de legume să fie de două ori mai delicioasă. Dacă îţi plac legumele, dar adori şi brânzeturile, poţi încerca şi tu această reţetă de vară - ratatouille la cuptor, cu brânză feta – care va fi gata într-o oră.
Reţetă de vară: ratatouille la cuptor, cu brânză feta - Ingrediente (4 porţii)
1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 dovlecel 1 vânătă 1 ardei gras 1/2 lămâie 3 crenguţe de cimbru 3 crenguţe de rozmarin 400 g roşii (de la conservă, dar nu întregi) 2 linguri de oţet alb 150 g brânză feta 5 linguri ulei de măsline sare, după gust piper, după gust
Reţetă de vară: ratatouille la cuptor, cu brânză feta - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Toci ceapa şi usturoiul cât mai fin, tai cubuleţe dovlecelul, vânăta şi ardeiul gras. Storci zeama de la o jumătate de lămâie şi iei frunzele de cimbru şi rozmarin de pe crenguţe.
Aşezi legumele tăiate într-o tavă sau într-un vas termorezistent şi adaugi pasta de tomate. Torni puţin oţet alb, ulei de măsline, zeama de lămâie şi frunzele de rozmarin şi cimbru. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 45-60 de minute, până când legumele se înmoaie şi sunt bine făcute.
Fărâmiţezi brânza feta peste tocana de legume după aproximativ 30 de minute. Serveşti preparatul ratatouille la cuptor cu brânză feta în mai multe variante: fie cu puţină pâine cu usturoi, fie cu cartofi copţi.
Sursa: kitchenstories.io.