Ruladă cu nuci şi cremă caramel

rulada nuci crema caramel jpeg

Pregăteşte o ruladă cu nuci şi cremă caramel şi fă şi un ceai lângă, pentru că singur va fi o adevărată desfătare. Nu uita să-ţi chemi şi prietenele la o şuetă!

Ruladă cu nuci şi cremă caramel - Ingrediente

Pentru aluat 4 ouă 150 g zahăr 150 g făină

200 g zahăr

100 ml lapte

1 lingură făină

1 gălbenuş

200 g unt

150 g miez de nucă (sau arahide)

Ruladă cu nuci şi cremă caramel - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se ­bate până se obţine o spumă fermă, ca pentru bezele. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi apoi făina, în ploaie. Se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia ­într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce la cuptor 15 minute. Se scoate pe un prosop umezit, se rulează cu hârtie cu tot şi se ­lasă să se răcească. Între timp, se caramelizează 100 g zahăr, se stinge cu două linguri de apă sau de lapte şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se ia vasul de pe foc şi se lasă compoziţia la răcit. Se adaugă gălbenuşul, restul de zahăr, făina, laptele şi se fierb în bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă să se răcească, după care se adaugă treptat untul frecat spumă. Se desface cu atenţie blatul de ruladă, se unge cu cremă, păstrând trei linguri pentru exterior, şi se rulează. Se unge suprafaţa ruladei cu crema păstrată, se presară miezul de nucă sau alunele zdrobite, presându-se uşor ca să se lipească bine. Laşi la rece rulada cu nuci şi cremă caramel 2-3 ore înainte de a fi tăiată felii.