Rulouri cu somon

Somonul este un peşte delicat pe care îl poţi folosi şi într-un preparat cum sunt rulourile inspirate de bucătăria chinezească.
Ingrediente (4 porţii)
200 g somon afumat foi de plăcintă 50 g unt 200 g brânză de vaci cremoasă 1 legătură mărar verde 1 legătură ceapă verde 1 lingură capere murate sare piper ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Tai şuviţe somonul, şi ceapa, rondele subţiri. Toci mărarul foarte fin şi clăteşti cu apă rece caperele murate, apoi le scurgi bine. Freci untul cu brânza de vaci. Tai foile de plăcintă în pătrate cu latura de circa 15/15 cm, le ungi cu brânză de vaci frecată cu unt, adaugi fâşii de somon, rondele de ceapă, câteva capere tocate, presari mărar tocat, sare şi piper, după gust.
Împachetezi umplutura în foaia de plăcintă sub formă de rulou şi le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc frumos deasupra. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde.