Rulouri de zucchini umplute cu brânzeturi

rulouri cu branza jpg

Acest preparat îi poate satisface chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi.

Ingrediente

2 zucchini tăiați în fâșii subțiri pe lungime

½ cană ricotta

1 cană ciuperci tăiate cubulețe

2 căței de usturoi tocați

2 linguri ulei de măsline

1 cană sos de roșii pentru paste

½ cană brânză mozzarella rasă parmezan ras

1 ou

o mână pătrunjel proaspăt sare și piper, după gust

Mod de preparare

Presari sare și piper peste fâșiile de zucchini, le ungi cu ulei de măsline, apoi le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci 10-12 minute sau până când sunt puțin moi și ușor de rulat. Scoți din cuptor și le lași să se răcească.

Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi ciupercile și usturoiul și lași pe foc până se evaporă apa din ciuperci și se rumenesc puțin. Pui sare și piper, după gust.

Amesteci brânza ricotta, mozzarella rasă și oul într-un castron.

Pentru a asambla rulourile, așezi o felie de dovlecel pe o suprafață plană, întinzi o lingură din amestecul de brânză, apoi jumătate de linguriță din amestecul de ciuperci pe fiecare felie, rulezi strâns și așezi într-o cratiță din fontă. Torni sosul de roșii peste rulouri și presari parmezan ras.

Dai la cuptor circa 30 de minute sau până când se rumenește la suprafață. Scoți, decorezi cu pătrunjel și lași să se răcească 5-10 minute înainte de a servi.