Salată de cuşcuş cu dovlecei şi pui. Reţetă de vară FOTO

Dacă vrei să vii cu ceva nou la mesele şi ocaziile deosebite, uimeşte-ţi invitaţii cu această salată de cuşcuş cu dovlecei şi pui. Este un preparat foarte simplu, pe care îl poţi face în doar 30 de minute. În plus, poate fi rapid preparată pentru petrecerile la care ai mulţi invitaţi.
Salată de cuşcuş cu dovlecei şi pui – Ingrediente (2 porţii)
150 g cuşcuş 300 g piept de pui 100 g rucola 2 dovlecei 150 g roşii cherry 50 g caju 2 crenguţe rozmarin ½ lămâie 1 linguriţă muştar 1 lingură oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă miere sare piper ulei de măsline pentru prăjit făină pentru pudrat
Salată de cuşcuş cu dovlecei şi pui – Mod de preparare
Fierbi cuşcuşul în apă fierbinte, conform instrucţiunilor de pe pachet şi îl laşi deoparte.

Tai dovleceii în jumătăţi, apoi îi tai în fâşii lungi. Toci rozmarinul şi tai roşiile cherry în jumătăţi.

Baţi pieptul de pui cu un ciocan pentru şniţele, acoperi bucăţile de carne cu puţină făină şi cu rozmarinul tocat.

Prăjeşti cantitatea de caju, fără ulei, într-o tigaie, aproximativ 2-3 minute, până se rumenesc nucile.

Încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi prăjeşti dovleceii pe toate părţile, aproximativ 8-10 minute, până se înmoaie. Iei de pe foc şi laşi deoparte.

Adaugi mai mult ulei în aceeaşi tigaie şi prăjeşti pieptul de pui aproximativ 2-3 minute, pe fiecare parte, până se rumeşte. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, şi o stropeşti cu puţină zeamă de lămâie.

Pentru sosul vinaigrette, combini uleiul de măsline, oţetul, muştarul, mierea, sarea şi piperul. Într-un bol mare, pui cuşcuşul fiert, îl amesteci cu dovleceii, roşiile, rucola şi caju. Asezonezi cu sosul vinaigrette şi serveşti salata cu pieptul de pui fript pe deasupra.
