Salată de rucola şi roşii uscate
Sănătate în farfurie, astfel puten defini acesta reţetă plină de savoare şi de vitamine. Salata de rucola şi roşii uscate pare să fie combinaţia perfectă de ingrediente pentru o cină delicioasă. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru Salată de rucola şi roşii uscate
- 150 g roşii uscate
- salata rucola
- 1 morcov
- 1 lămâie
- usturoi
- ulei de măsline
- sare şi piper
- brânză feta sau tofu(opţional)
Mod de preparare Salată de rucola şi roşii uscate
Spală frunzele de rucola, una câte una, şi lasă-le la scurs şi uscat. Apoi, roşiile uscate se taie în bucăţi mai mici, adaugă 1-2 căţei de usturoi feliaţi, pentru un plus de aromă. Morvocul se curăţă şi el şi se feliază subţire cu un curăţător de legume sau la robotul de bucătărie.
Asezonează cu sare şi piper, stoarce lămâia şi adaugă în salata sucul, în funcţie de cât de acră doreşti să fie. Pune şi ceva ulei de măsline şi amestecă bine. Dacă nu vrei ca salata să fie de post, poţi adăuga frânză feta ori o poţi înlocui cu tofu.
Salata poate fi servită simplă sau cu crutoane crocante.
Poftă bună!