Şerbet de trandafiri
Unele reţete rămân cu adevărat deosebite, fine şi foarte plăcut aromate. aşa este şi şerbetul de trandafiri, una dintre cele mai apreciate gustări. Fiind o delicatesă de origine orientală, şerbetul este foarte dulce şi poate fi făcut, de către cei cu un pic de experienţă, din toate fructele. Însă, trandafirii sunt foarte aromaţi, aşa că şerbetul de trandafiri este un deliciu.
Şerbetul de trandafiri este o delicatesă minunată, se serveşte cu poftă alături de un pahar de apă. Nu se serveşte în cantităţi prea mari, de aceea nu este cazul să vă aruncaţi la reţete cu cantităţi mari de foi de trandafir. Şerbetul este ca un moft, dar poate fi savurat şi în deserturi. Aşadar, lăsaţi imaginaţia liberă şi bucuraţi-vă de acest desert minunat.
Ingrediente Şerbet de trandafiri:
- 250 de grame de foi de trandafir
- 1 litru de apă
- 1 kg de zahăr
- 1 vârf de linguriţă de sare de lămâie
Mod de preparare Şerbet de trandafiri:
Foile de trandafir se vântură sau se dau prin ciur pentru a li se îndepărta praful galben ce cade din flori. Apoi, se pun la fiert cu litrul de apă şi se lasă să scadă pe foc până la jumătate. Se dau de pe foc şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se strecoară bine printr-un tifon des.
Zeama de trandafiri se scurge bine şi se pune la foc mic alături de zahăr. Cu două linguriţe din acest sirop se amestecă şi linguriţa de sare de lămâie separat. Şerbetul se dă de pe foc şi se acoperă cu o cârpă umedă. Se lasă la răcit, atât cât poate suporta degetul când este încercat.
Apoi, se freacă şerbetul cu un făcăleţ, iar când începe să-ţi schimbe culoare, se ia câte puţin din siropul în care s-a dizolvat sarea de lămâie şi se amestecă. Sarea de lămâie colorează foarte frumos şerbetul, dar îl şi acreşte, aşa că trebuie pusă atâta cantitate cât vă place. Şerbetul trebuie să fie foarte dulce, deci nu exageraţi cu siropul cu sare de lămâie.