Sfeclă umplută cu pastă de brânză şi hrean

sfecla umpluta StockFood 00392001 HiRes jpeg

Poţi obţine un delicios aperitiv. Nu trebuie decât să alegi sfecla, să o laşi în cuptor şi să prepari o cremă gustoasă.

Ai nevoie de

4 bucăţi sfeclă 100 g nuci tocate 300 g brânză telemea 5 linguri iaurt cremos

Pentru decor

2 linguriţe hrean răzuit

frunzuliţe de pătrunjel

3-4 mieji de nucă

Mod de preparare

Speli bine, sub jet de apă, cele patru bucăţi de sfeclă şi le coci. Le scoţi din cuptor şi le laşi la răcit.

Separat, zdrobeşti brânza cu furculiţa, adaugi iaurtul şi mixezi până obţii o pastă fină. Cureţi bucăţile de sfeclă şi, cu o linguriţă, le scobeşti. O parte din miezul scos îl încorporezi în pasta de brânză şi asezonezi cu hrean. Pui şi nucile zdrobite şi amesteci.

Umpli sfecla cu pasta şi decorezi cu mieji de nucă şi pătrunjel. Le dai la frigider înainte de a le servi.

sursa foto: StockFood