Sorbet răcoritor de lămâie. Reţeta lui Jamie Oliver

sorbet de lamaie jpeg

Vara aceasta, răcoreşte-te cu un sorbet de lămâie. Este un preparat simplu, recomandat de însuşi Jamie Oliver. Pentru această reţetă, ai nevoie de câteva lămâi de calitate, iar aroma puternică a acestor fructe este perfectă pentru un sorbet delicios, care te va răcori imediat. Dacă vrei, poţi adăuga un pic de vodcă. Sorbetul este o băutură răcoritoare preparată din suc de fructe (în cazul de faţă, 8 lămâi), zahăr şi lichior sau apă. În loc de lichior, Jamie Oliver ne recomandă să folosim un păhărel de vodcă.

Sorbet de lămâie - Ingrediente

150 g zahăr pudră

8 lămâi curate (aproximativ 300 ml zeamă de lămâie)

250 ml apă rece

Sorbet de lămâie - Mod de preparare

Dai lămâile prin răzătoare (trebuie să obţii o coajă cât mai fină) într-o cratiţă, adaugi zahărul pudră şi 250 ml de apă rece. Încălzeşti totul la foc mic, până când zahărul se dizolvă, aproximativ 5 minute.

Strecori amestecul printr-o sită fină, într-un bol, dar păstrezi jumătate din cantitatea de coajă de lămâie şi o laşi în lichidul obţinut, aruncând restul. Storci zeama de lămâie cu grijă şi prinzi sâmburii între degete.

Amesteci bine, laşi compoziţia să se răcească uşor, apoi dai la congelator aproximativ 30 de minute, înainte de a scoate desertul.

Dacă nu ai un aparat de făcut îngheţată în care să pui amestecul, unde se va mixa până când capătă textura unui sorbet, atunci poţi lăsa compoziţia mai mult timp la congelator. Pune amestecul îngheţat într-un recipient din plastic şi lasă-l 2 ore să îngheţe şi să se întărească, înainte de servire.

Sursa + foto: jamieoliver.com.