Spaghete cu pui, roşii uscate şi spanac

Spaghete cu pui, rosii uscate si spanac jpeg

Dacă vrei să prepari un fel de mâncare delicios şi sănătos, încearcă pentru cină această reţetă de spaghete. Preparatul conţine multe legume, este bogat în proteine şi uleiuri bune. Convinge-te şi tu de cât de delicioase sunt aceste spaghete cu pui, roşii şi spanac. În plus, ca să faci pastele ai nevoie doar de 30 de minute. Pentru a da mai multă savoare mâncării, foloseşte roşii uscate şi fulgi de ardei roşu.

Spaghete cu pui, roşii şi spanac – Ingrediente (4 porţii)

15 g roşii uscate, tocate, scurse de ulei 2 linguri de ulei de măsline, scurs din borcanul cu roşii deshidratate 450 g carne de pui dezosată, fără piele, tocată sare ¼ linguriţă fulgi de ardei roşu 4 roşii potrivite, tăiate busuioc tocat, după gust 225 g spanac proaspăt 3 căţei de usturoi, tocaţi 180 g spaghete 3 linguri de ulei de măsline de calitate, opţional

Spaghete cu pui, roşii şi spanac – Mod de preparare

Pui roşiile deshidratate, tocate în prealabil, şi 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă, la foc mediu-mic. Adaugi bucăţile de pui (fie piept, fie pulpe dezosate), fulgii de ardei şi sare, după gust, şi căleşti la foc mediu până când carnea este făcută (nu mai are culoarea roz), aproximativ 5 minute.

Adaugi roşiile tocate, frunzele de busuioc tocate, spanacul proaspăt şi usturoiul în cratiţă, cu carnea de pui, le căleşti la foc mediu aproximativ 3-5 minute, până se înmoaie puţin spanacul, iar roşiile îşi lasă zeama. Iei vasul de pe foc, guşti şi, dacă este nevoie, mai condimentezi cu sare. Acoperi cu un capac şi laşi vasul deoparte.

Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe pachet, până când sunt al dente. Le scurgi de apă şi le pui în cratiţă, peste carne şi legume. Încălzeşti din nou, la foc mic, amesteci toate ingredientele bine, condimentezi cu sare şi piper, dacă doreşti, apoi iei pastele de pe foc.

În acest moment, când spaghetele şi legumele nu mai sunt pe foc, poţi să adaugi mai mult ulei de măsline de bună calitate, dacă vrei. Sau poţi să adaugi mai mult ulei din borcanul în care au fost roşiile deshidratate. Serveşti o porţie de spaghete cu pui, roşii şi spanac, cât sunt încă calde.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Spaghete cu roşii cherry. Reţetă de vară

Spaghete cu roşii cherry. Reţetă de vară

Spaghete carbonara vegetariene

Spaghete carbonara vegetariene

Spaghete cu anşoa – Reţeta lui Jamie Oliver

Spaghete cu anşoa – Reţeta lui Jamie Oliver

Cea mai rapidă reţetă de spaghete carbonara FOTO

Cea mai rapidă reţetă de spaghete carbonara FOTO