Ştrudel clasic cu mere FOTO

strudel cu mere reteta clasica jpeg

Acest desert clasic este foarte dulce, plin de fructe şi este, totodată, un preparat pufos, care îţi va încânta simţurile. Încearcă şi tu o reţetă de ştrudel clasic cu mere şi bucură-te de savoarea ingredientelor proaspete.

Ştrudel cu mere – Ingrediente

180 g făină 3 linguri ulei vegetal 80 ml apă călduţă 400 g mere 1 lingură migdale feliate 2 linguri migdale măcinate 1 linguriţă zahăr vanilat 2 linguri stafide 20 ml rom 30 g unt topit 1 praf condimente pentru turtă dulce 1 praf sare

Ştrudel cu mere – Mod de preparare

Înmoi stafidele în rom. Pui făina şi un praf de sare pe suprafaţa de lucru din bucătărie, faci o adâncitură în mijloc şi torni uleiul şi apa. Folosindu-ţi mâinile, frămânţi un aluat elastic.

image

Pui aluatul într-un castron mare, îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să stea într-un loc cald, aproximativ 25-30 de minute.

image

Încingi cuptorul, cureţi merele de coajă şi le scoţi cotoarele, apoi le tai în felii subţiri.

image

Amesteci într-un bol mare feliile de mere, migdalele feliate, zahărul vanilat, stafidele înmuiate şi un praf de condimente pentru turtă dulce.

image

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie pudrat cu făină şi, folosind făcăleţul, întinzi aluatul cât poţi de mult. Apoi, cu mâinile, scoţi cu grijă aluatul, până obţii o foaie subţire ca hârtia.

image

Distribui uniform migdalele măcinate pe aluatul de ştrudel, apoi torni amestecul de mere pe partea de jos a ştrudelului.

image

Folosind un prosop de bucătărie, împătureşti cu grijă aluatul pentru a cuprinde tot amestecul de mere şi stafide.

image

După ce ai împăturit ştrudelul, îl ungi cu puţin ulei topit. Repeţi acest procedeu până când tot ştrudelul este pregătit. Tai excesul de aluat de pe marginile strudelului. Te asiguri că îmbinarea este cu faţa în jos şi foloseşti un prosop pentru a aşeza ştrudelul într-o tavă potrivită.

image

Stropeşti ştrudelul cu untul topit, îl dai imediat la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Pudrezi acest ştrudel clasic cu mere cu puţin zahăr pudră şi îl serveşti cald sau la temperatura camerei.

image


Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg