Ştrudel clasic cu mere FOTO

strudel cu mere reteta clasica jpeg

Acest desert clasic este foarte dulce, plin de fructe şi este, totodată, un preparat pufos, care îţi va încânta simţurile. Încearcă şi tu o reţetă de ştrudel clasic cu mere şi bucură-te de savoarea ingredientelor proaspete.

Ştrudel cu mere – Ingrediente

180 g făină 3 linguri ulei vegetal 80 ml apă călduţă 400 g mere 1 lingură migdale feliate 2 linguri migdale măcinate 1 linguriţă zahăr vanilat 2 linguri stafide 20 ml rom 30 g unt topit 1 praf condimente pentru turtă dulce 1 praf sare

Ştrudel cu mere – Mod de preparare

Înmoi stafidele în rom. Pui făina şi un praf de sare pe suprafaţa de lucru din bucătărie, faci o adâncitură în mijloc şi torni uleiul şi apa. Folosindu-ţi mâinile, frămânţi un aluat elastic.

image

Pui aluatul într-un castron mare, îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să stea într-un loc cald, aproximativ 25-30 de minute.

image

Încingi cuptorul, cureţi merele de coajă şi le scoţi cotoarele, apoi le tai în felii subţiri.

image

Amesteci într-un bol mare feliile de mere, migdalele feliate, zahărul vanilat, stafidele înmuiate şi un praf de condimente pentru turtă dulce.

image

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie pudrat cu făină şi, folosind făcăleţul, întinzi aluatul cât poţi de mult. Apoi, cu mâinile, scoţi cu grijă aluatul, până obţii o foaie subţire ca hârtia.

image

Distribui uniform migdalele măcinate pe aluatul de ştrudel, apoi torni amestecul de mere pe partea de jos a ştrudelului.

image

Folosind un prosop de bucătărie, împătureşti cu grijă aluatul pentru a cuprinde tot amestecul de mere şi stafide.

image

După ce ai împăturit ştrudelul, îl ungi cu puţin ulei topit. Repeţi acest procedeu până când tot ştrudelul este pregătit. Tai excesul de aluat de pe marginile strudelului. Te asiguri că îmbinarea este cu faţa în jos şi foloseşti un prosop pentru a aşeza ştrudelul într-o tavă potrivită.

image

Stropeşti ştrudelul cu untul topit, îl dai imediat la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Pudrezi acest ştrudel clasic cu mere cu puţin zahăr pudră şi îl serveşti cald sau la temperatura camerei.

image