Supă cremă de broccoli cu smântână şi parmezan

Una dintre cele mai sănătoase şi pline de calciu supe de vară este supa cremă de broccoli cu smântână şi parmezan. Alături de conopidă, broccoli este una dintre cele mai bogate în calciu legume. Este bogat în vitaminele A, C, E şi complexul B, dar este şi o sursă importantă de fier, ajutând la vindecarea rapidă a tăieturilor, rănilor şi păstrând sănătatea dinţilor şi gingiilor.
Broccoli ar trebui consumat de persoane de orice vârstă, dar mai ales de către cei mici, este benefic pentru funcţionarea ficatului, ajută la detoxifierea naturală şi îmbunătăţeşte calitatea pielii. Această supă poate fi consumată de întreaga familie, inclusiv de cei mici peste 1 an. Încearcă această reţetă cât mai curând, nu vei regreta.
Ingrediente Supă cremă de broccoli cu smântână şi parmezan:
- 1 broccoli de 500 de grame
- 1 ceapă albă potrivită
- 2 cartofi mici
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri de unt
- 500 de ml de apă
- 2 linguri de smântână
- 5 linguri de parmezan proaspăt ras
- Sare
- Piper
Mod de preparare Supă cremă de broccoli cu smântână şi parmezan:
Poate că multe persoane cred că broccoli nu este cea mai gustoasă dintre legume, dar este importantă în dieta noastră. În plus, nu conţine prea multe calorii, ceea ce o face perfectă pentru alimentaţie în curele de slăbire. Nu ezitaţi să preparaţi această reţetă plină de vitamine şi foarte gustoasă.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Broccoli se desface în bucheţele şi se taie tulpina cuburi. Se pune untul într-o oală pe foc, iar peste se adaugă ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. Se lasă un minut la călit, apoi se adaugă restul de legume şi apa.
Se lasă să fiarbă până când legumele sunt fierte bine, dar fără să se facă terci. Trebuie să îşi păstreze substanţele nutritive. Apoi, se ia de pe foc şi se mixează bine la blender cu totul. Se condimentează cu sare şi piper, iar la final se adaugă smântâna şi parmezanul ras. Se poate orna cu frunze de pătrunjel proaspăt. Se serveşte cu poftă!