Tagliatelle cu varză de Bruxelles și broccoli

tagliatele cu varza si broccoli jpg

Încearcă această rețetă pentru o cină deosebită.

Ingrediente

200 g varză de Bruxelles

300 g tagliatelle

200 g buchețele de broccoli

1 ceapă

2 linguri ulei sare

5 căței de usturoi

piper

Mod de preparare

Speli varza și broccoliul, îndepărtezi primele frunze de la varză și, dacă este mai mare, o tai pe jumătate. Așezi pe foc un vas cu apă cu sare și, când fierbe, pui legumele și le ții 10 minute pe foc după ce apa începe să clocotească. Le lași la scurs.

Prepari pastele tagliatelle conform indicațiilor de pe ambalaj și păstrezi puțin din apa în care au fiert.

Separat, tai ceapa și mărunțești usturoiul. Încingi uleiul într-o tigaie mai adâncă și pui ceapa la călit. Presari sare și piper, după gust și adaugi usturoiul. Amesteci și răstorni varza și broccoliul. Lași cel puțin 10 minute pe foc, cât să se combine aromele, apoi pui pastele fierte. Dacă e cazul, mai torni peste ele din apa păstrată. Amesteci și ții pe foc câteva minute, apoi dai deoparte. Se servesc calde și poți adăuga brânză tofu rasă.