Tartă cu praz cu blat subţire

Nu e uşor să obţii un blat de tartă aşa cum ţi-l doreşti: fie mai gros şi pufos, fie subţire şi crocant. Noi avem pentru tine o varinată de tartă cu praz cu blat subţire, care sperăm să fie pe placul tău.
Tartă cu praz cu blat subţire - Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină 150 g unt 1 ou 2 linguri apă sare
2-3 fire de praz partea albă
200 g şuncă presată sau bacon afumat
100 g caşcaval ras
3 ouă
200 g smântână
sare
piper
Tartă cu praz cu blat subţire - Mod de preparare
Tai untul cubuleţe şi îl amesteci cu făina până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul, puţină apă, un praf de sare şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la rece 30 de minute. Între timp, rumeneşti, fără adaos de ulei, baconul (sau şunca, la care pui o lingură de ulei) şi scoţi pe şerveţele absorbante. Tai prazul rondele, îl opăreşti 5 minute în apă cu sare, îl scurgi şi îl căleşti două minute în grăsimea lăsată de la rumenirea baconului şi le scoţi cu spumiera deoparte. Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă cu pereţi cu tot şi înţepi în mai multe locuri cu furculiţa. Torni în formă prazul amestecat cu baconul sau şunca, iar peste ele torni ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smântâna, cu sare şi piper. Pui forma la cuptor pentru 25-30 de minute şi serveşti tarta cu praz cu blat subţire caldă, tăiată felii.