Tartă de vişine cu cremă de vanilie

prajitura branza cirese jpeg

Din vişinele pe care le-ai conservat peste iarnă la congelator sau în vişinată, poţi prepara o delicioasă tartă de vişine cu cremă de vanilie.

De ce ai nevoie pentru tartă de vişine cu cremă de vanilie

220 g făină

125 g unt

1 ou

250 g vişine

1 praf de sare

100 g zahăr

1 plic budincă de vanilie

Cum se prepară tartă de vişine cu cremă de vanilie

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina şi un praf de sare. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă adaugi oul şi 4 linguri zahăr. Frămânţi până se omogenizează şi obţii un aluat elastic pe care-l dai la rece 30 de minute.

Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o laşi la răcorit. Scurgi vişinele după ce s-au decongelat şi le amesteci cu zahărul rămas. Aşezi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, şi îl înţepi cu furculiţa. Pui vişinele, iar deasupra torni budinca. Dai tarta la cuptor 40-45 de minute.