Tartă de vişine cu cremă de vanilie

Din vişinele pe care le-ai conservat peste iarnă la congelator sau în vişinată, poţi prepara o delicioasă tartă de vişine cu cremă de vanilie.
De ce ai nevoie pentru tartă de vişine cu cremă de vanilie
220 g făină
125 g unt
1 ou
250 g vişine
1 praf de sare
100 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
Cum se prepară tartă de vişine cu cremă de vanilie
Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina şi un praf de sare. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă adaugi oul şi 4 linguri zahăr. Frămânţi până se omogenizează şi obţii un aluat elastic pe care-l dai la rece 30 de minute.
Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o laşi la răcorit. Scurgi vişinele după ce s-au decongelat şi le amesteci cu zahărul rămas. Aşezi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, şi îl înţepi cu furculiţa. Pui vişinele, iar deasupra torni budinca. Dai tarta la cuptor 40-45 de minute.