Tartă fără aluat cu brânză şi stafide

tarta fara aluat cu branza si smantana jpeg

Simplă şi delicioasă, această tartă fără aluat cu brânză şi stafide este un desert absolut minunat pentru orice ocazie. O prăjitură pentru toate gusturile şi pe placul oricui, tarta fără aluat cu brânză şi stafide poate fi şi o pască excelentă.

Savurează un desert gustos alături de cei dragi şi împarte reţeta cu persoane care iubesc prăjiturile cu brânză. Cine nu doreşte să pună făină în compoziţia tartei, poate alege să pună griş sau tărâţe de ovăz. Grişul se foloseşte mai ales dacă se obţine o compoziţia mai lichidă, dar iese la fel de bună şi cu făină.

Ingrediente Tartă fără aluat cu brânză şi stafide:

  • 500 de grame de brânză de vaci
  • 125 de grame de smântână
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 100 de grame de unt
  • Jumătate de plic de praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie
  • Coajă de lămâie
  • Făină

Mod de preparare Tartă fără aluat cu brânză şi stafide:

Se separă ouăle de albuş şi gălbenuş, după ce au fost ţinute la temperatura camerei. Se bat bine albuşurile cu un tel sau mixer, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare.

Se topeşte apoi untul la foc foarte mic şi se lasă la răcit. Brânza se sfărâmă bine şi se amestecă cu untul, smântâna, esenţa de vanilie, coaja de la o lămâie întreagă şi praful de copt. Se adaugă treptat făină, cam 2-4 linguri, până se obţine o pastă groasă ca de smântână.

Se unde o tavă de tartă cu unt, se presară cu puţină făină şi se toarnă compoziţia tartei. Se lasă la cuptorul preîncălzit între 35 şi 40 de minute. Se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, se taie şi se serveşte rece. Este un deliciu!

Fină şi deosebită, este un desert preferat de toată lumea, deoarece este uşor şi foarte savuros. Este o reţetă prea simplă pentru a nu fi încercată. Ornată cu fructele preferate va arăta şi mai bine. Poftă bună!