Ţelină cu cremă de brânză
Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar, astfel că este recomandat consumul periodic al acestei legume. Ce zici de o combinaţie savuroasă de ţelină cu cremă de brânză? Reţeta este extrem de sănatoasă, se prepară rapid şi e numai bună de servit la micul dejun sau la cină.
Ingrediente
- 8 tije ţelină
- 200 g cremă brânză
- 1 lingură smântână fermentată
- 10 măsline verzi, fără sâmburi
- ½ ardei roşu
- sare, după gust
- piper, după gust
- 10 alune descojite, opţional
- ½ linguriţă boia dulce, pentru decor
Mod de preparare
1 Amesteci crema de brânză cu smântâna, măslinele tăiate felii subţiri, ardeiul cubuleţe, sare şi piper. Dacă doreşti, adaugi în compoziţie şi alune tocate. 2 Speli tijele de ţelină, le îndepărtezi capetele şi păstrezi frunzele pentru decor. Le tai jumătăţi, pe lat, apoli le umpli cu amestecul de brânză. 3 Le serveşti pe pat de frunze de ţelină, presărate cu boia dulce. Poftă bună!