Tort cu cacao şi migdale

Ce poate fi mai irezistibil decât o felie de tort de cacao cu migdale? Încearcă reţeta de mai jos şi vei vedea că nu poţi să rezişti ispitei dulci.
Ingrediente
Pentru blat
100 g unt 250 g zahăr 6 ouă 50 g cacao neagră 4 prune uscate 2 morcovi medii 50 g nucă măcinată 2 linguri mac 60 g migdale tăiate 200 g făină 1 praf de copt 1 praf de sare
Pentru glazură
100 g smântână
1 lingură unt
50 g ciocolată de menaj
1 lingură rom
Pentru decor
6 jumătăţi de miez nucă
15-20 migdale
Mod de preparare
Amesteci într-un bol untul cu zahărul şi sarea, până obţii o pastă densă. Adaugi gălbenuşurile treptat, mixând energic după fiecare. Încorporezi nuca, migdalele, morcovul ras şi făina amestecată cu praful de copt, omogenizând compoziţia. La final, pui cacaua neagră, macul, prunele tăiate bucăţele mici şi înglobezi uşor albuşurile bătute spumă tare.
Torni totul într-o formă de tort tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 45-50 de minute sau până se rumeneşte frumos. Laşi la răcit. Încălzeşti smântâna, încorporezi ciocolata rasă şi amesteci până devine o cremă. Adaugi romul, turnat puţin câte puţin şi continui să amesteci, ca să nu se taie glazura. După ce se răcoreşte, pui untul, amesteci şi torni peste blat, apoi decorezi cu nuci şi migdale şi îl dai la frigider.
Tort cu piersici, un deliciu dulce