Vafe de sfeclă cu hering
Vafele de sfeclă cu hering sunt o combinație inedită și delicioasă, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare sofisticată.
Ingrediente
150 g sfeclă roșie, fiartă sau coaptă
120 g făină
sare
2 ouă
piper negru
100 ml lapte
200 g hering file
50 g unt
½ linguriță chimen
praf de copt
1 castravete
1 ceapă roșie, tăiată subțire, inele
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cureți sfecla și o pasezi într-un blender sau o răzuiești fin.
Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, sarea, piperul și chimenul.
Într-un alt bol, bați ouăle, adaugi sfecla pasată, laptele și untul topit, apoi încorporezi amestecul uscat de făină.
Omogenizezi compoziția până obții un aluat de consistență medie.
Coci în aparatul de vafe. Fiecare vafă trebuie să fie crocantă la exterior și moale la interior. Dacă nu ai un aparat de vafe, poți folosi o tigaie pentru clătite groase. Tai vafele de sfeclă pătrate, pui deasupra o felie de castravete și un file mic de hering. Stropești cu puțină zeamă de lămâie și decorezi cu inele de ceapă roșie.