Vafe de sfeclă cu hering

Vafele de sfeclă cu hering sunt o combinație inedită și delicioasă, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare sofisticată.

vafe de sfecla cu hering jpg

Ingrediente

150 g sfeclă roșie, fiartă sau coaptă

120 g făină

sare

2 ouă

piper negru

100 ml lapte

200 g hering file

50 g unt

½ linguriță chimen

praf de copt

1 castravete

1 ceapă roșie, tăiată subțire, inele

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cureți sfecla și o pasezi într-un blender sau o răzuiești fin.

Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, sarea, piperul și chimenul.

Într-un alt bol, bați ouăle, adaugi sfecla pasată, laptele și untul topit, apoi încorporezi amestecul uscat de făină.

Omogenizezi compoziția până obții un aluat de consistență medie.

Coci în aparatul de vafe. Fiecare vafă trebuie să fie crocantă la exterior și moale la interior. Dacă nu ai un aparat de vafe, poți folosi o tigaie pentru clătite groase. Tai vafele de sfeclă pătrate, pui deasupra o felie de castravete și un file mic de hering. Stropești cu puțină zeamă de lămâie și decorezi cu inele de ceapă roșie.