Probabil te-ai obişnuit deja cu reţetele de dulciuri specifice Orientului Mijlociu şi eşti de acord că rămân printre cele mai bune deserturi pe care le-ai încercat! Această reţetă are un ingredient special. Despre ce crezi că este vorba?

Ingrediente

  • 350 g făină
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 lingură zahăr
  • 1 pliculeţ drojdie activă
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 280 g iaurt
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sirop

  • 400 g zahăr
  • 230 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă lămâie
  • apă de trandafir sau de floare de portocal, pentru aromă şi gust

Mod de preparare

Într-un bol, torni făina şi adaugi amidonul, zahărul, drojdia, sarea şi zahărul vanilat. Mixexi până încorporezi ingredientele. Ulterior, adaugi iaurtul şi amesteci până obţii un aluat elastic şi uşor lipicios. Acoperi bolul şi laşi coca să dospească, într-un mediu cald.

Formezi gogoşelele în palme sau te poţi folosi de o lingură dozatoare de îngheţată. Încingi uleiul într-o cratiţă şi începi să le prăjeşti, apoi le laşi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi uleiul.

Pentru sirop, fierbi zahărul cu apa, cu zeama de lămâie şi cu apa de trandafiri sau de floare de portocal. Amesteci la foc mediu spre mare, timp de 10 minute, apoi dai deoparte să se răcească.

Însiropezi gogoşelele şi decorezi cu nucă sau fistic măcinat/ă.

Poftă bună! 

 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Basbousa cu griş, reţeta turcească de gogoşele însiropate!

 

Loading...