Gogoşi cu mere şi miere

gogosi cu mere si miere jpeg

Gata în mai puţin de o oră, aceste gogoşi sunt un adevărat răsfăţ la sfârşit de săptămână.

Ingrediente (10 gogoşi) 2 mere 2 linguri stafide 300 g iaurt 3 ouă 2 linguri zahăr 12 linguri făină1 praf de copt 200 ml ulei, pentru prăjit miere, pentru servit

Mod de preparare

Descojeşti merele şi le dai prin răzătoare, după care le storci. Le amesteci cu iaurtul, ouăle bătute, stafidele, zahărul şi, la final, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Trebuie să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite.

Încingi uleiul în tigaie, pui aluatul cu lingura, pe care mai înainte o introduci în uleiul încins, şi le prăjeşti pe o parte şi pe cealaltă, până se rumenesc. Le laşi la răcorit pe şervete absorbante şi le serveşti cu miere.