Gata în mai puţin de o oră, aceste gogoşi sunt un adevărat răsfăţ la sfârşit de săptămână.

Ingrediente (10 gogoşi)

2 mere
2 linguri stafide
300 g iaurt
3 ouă
2 linguri zahăr
12 linguri făină1 praf de copt
200 ml ulei, pentru prăjit
miere, pentru servit

Mod de preparare

Descojeşti merele şi le dai prin răzătoare, după care le storci. Le amesteci cu iaurtul, ouăle bătute, stafidele, zahărul şi, la final, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Trebuie să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite.

Încingi uleiul în tigaie, pui aluatul cu lingura, pe care mai înainte o introduci în uleiul încins, şi le prăjeşti pe o parte şi pe cealaltă, până se rumenesc. Le laşi la răcorit pe şervete absorbante şi le serveşti cu miere.

Loading...