Un fel de mâncare dulce simplu, rapid si gustos pe care ni-l recomandă Georgeta Porceanu.

Ingrediente

450 g dovlecei curatati de coaja si seminte
2 oua
3 linguri zahar (sau dupa gust)
8 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita praf de copt
un praf de sare
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Am dat bucatile de dovlecei pe razatoarea cu orificii mari ,apoi i-am stors foarte bine de sucul lasat si i-am pus intr-un castron. Am adaugat ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. Am amestecat bine cu lingura ,apoi am incorporat faina si praful de copt. Trebuie sa ne iasa un aluat de consistenta unui iaurt gros.Am pus uleiul (cam de un deget) intr-o cratita pe foc .Cand uleiul s-a incins,am turnat gramajoare cu lingura din amestecul de dovlecei. Am prajit gogosile pe ambele parti pana s-au rumenit frumos.Le-am scos pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei.Le servim calde sau reci Sa va fie de folos!

Loading...