• Pregătire:20 min
  • Porții:6
  • Gătire:30 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

700 g piept de pui
3-4 ouă
50 g făină
3 linguri iaurt
sare
piper
pesmet auriu
boia
chilli
pudră de usturoi

Mod de preparare

Spală puiul şi taie-l fâşiuţe. Asezonează-l cu sare şi piper şi apoi bate într-un castron ouăle cu iaurtul şi adaugă sare şi piper. Pune făina pe o farurie plată şi adaugă în ea pudră de usturoi, sare, piper, boia dulce, chilli şi alte condimente care îţi plac.

Aşează şi parmezanul auriu pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie şi apoi găteşte gujoanele.

Dă câte o fâşie de pui făină, scutur-o apoi dă-o prin ou şi la final acoper-o în pesmetul auriu. Pune-o uşor în tigaie şi repetă procesul.
Dacă vrei, poţi pune gujoanele pe o tavă în care ai pus o foaie de copt şi să dai puiul la cuptor. Serveşte gujoanele cu sos de usturoi sau ketchup. 

Gujoane de pui picante

Gujoanele de pui sunt fâşii din piept de pui cu o crustă crocantă, făcută din pesmet sau fulgi de porumb condimentaţi cu sare, piper, boia şi chilli. Sunt felul perfect pentru o masă rapidă dar delicioasă şi îi poţi servi cu orice sos doreşti.

700 g piept de pui
3-4 ouă
50 g făină
3 linguri iaurt
sare
piper
pesmet auriu
boia
chilli
pudră de usturoi

Spală puiul şi taie-l fâşiuţe. Asezonează-l cu sare şi piper şi apoi bate într-un castron ouăle cu iaurtul şi adaugă sare şi piper. Pune făina pe o farurie plată şi adaugă în ea pudră de usturoi, sare, piper, boia dulce, chilli şi alte condimente care îţi plac. Aşează şi parmezanul auriu pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie şi apoi găteşte gujoanele.
Dă câte o fâşie de pui făină, scutur-o apoi dă-o prin ou şi la final acoper-o în pesmetul auriu. Pune-o uşor în tigaie şi repetă procesul.
Dacă vrei, poţi pune gujoanele pe o tavă în care ai pus o foaie de copt şi să dai puiul la cuptor.
Serveşte gujoanele cu sos de usturoi sau ketchup. 

Loading...
Evaluează articolul