Gujoanele de pui sunt fâşii din piept de pui cu o crustă crocantă, făcută din pesmet sau fulgi de porumb condimentaţi cu sare, piper, boia şi chilli. Sunt felul perfect pentru o masă rapidă dar delicioasă şi îi poţi servi cu orice sos doreşti.

Ingrediente:

700 g piept de pui

3-4 ouă
50 g făină
3 linguri iaurt
sare
piper
pesmet auriu
boia
chilli
pudră de usturoi

Spală puiul şi taie-l fâşiuţe. Asezonează-l cu sare şi piper şi apoi bate într-un castron ouăle cu iaurtul şi adaugă sare şi piper. Pune făina pe o farurie plată şi adaugă în ea pudră de usturoi, sare, piper, boia dulce, chilli şi alte condimente care îţi plac. Aşează şi parmezanul auriu pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie şi apoi găteşte gujoanele.
Dă câte o fâşie de pui făină, scutur-o apoi dă-o prin ou şi la final acoper-o în pesmetul auriu. Pune-o uşor în tigaie şi repetă procesul.
Dacă vrei, poţi pune gujoanele pe o tavă în care ai pus o foaie de copt şi să dai puiul la cuptor.
Serveşte gujoanele cu sos de usturoi sau ketchup. 

Loading...