Hamburgerii nu trebuie să să fie făcuţi neapărat din carne. Şi cei din legume pot fi la fel de delicioşi.

Ai nevoie

2 morcovi

2 cartofi

75 g fasole boabe

100 g broccoli

150 g mazăre

50 ml smântână

Sare, piper

50 g făină

2 ouă

120 g crutoane

Pentru servire

6 chifle

salată verde

felii de roşii

maioneză

Taie cartofii şi morcovii şi pune-i la fiert cu o cană de apă. După 10 minute adaugă fasolea şi broccolii. După 2 minute scurge apa şi pune legumele înapoi în tigaie. Zdrobeşte cu o furculiţă cartofii. Bate ouăle şi într-o farfurie amestecă fâina cu sare, piper şi crutoanele zdrobite.

În altă tigaie încinge puţin ulei. Pune peste legume brânza şi smântâna şi amestecă. Dă deoparte şi lasă să se răcească. Ia o mâna din compoziţie, aplatizeaz-o, dă-o prin ou şi prin făină şi prăjeşte-o pe ambele părţi. O pui în mijlocul chiflelor alături de salată verde, felii de roşii şi maioneză.

Sursa foto http://kitchensanctuary.com

Loading...