Cremoasă, răcoritoare şi apetisantă - ce altceva ţi-ai putea dori de la o îngheţată?

 

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 150 g zahăr
  • 4 legături mentă
  • 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare 

Cureţi menta, îndepărtezi tulpinile şi păstrezi doar frunzele. Înfierbânţi apă într­o cratiţă şi aşezi peste ea o sită din metal. Pui menta în sită, o opăreşti 1 minut cât să se înmoaie. Scoţi sita cu tot cu mentă şi o scufunzi într ­un vas cu apă rece şi gheaţă. O ţii câteva secunde, apoi o scurgi şi o pui în blender împreună cu 100 ml de apă. Amesteci până se omogenizează, apoi torni sosul printr­o sită pentru a fi cât mai fin. Amesteci extractul de mentă cu smântâna pentru frişcă, adaugi zahărul şi mixezi câteva minu­te până se întăreşte uşor. Toci cioco­lata mărunt şi o încorporezi în crema de mentă.

Dai îngheţata la congelator peste noapte, având grijă să o scoţi în primele 2 ore la fiecare 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, va avea o consistenţă mai fină.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Plăcintă de mere cu îngheţată.

Loading...