Combinaţia de lipie caldă, unsă cu sos tzatziki, chiftea şi legume fripte pe grătar va deveni rapid preferata copiilor, dar şi a ta. Prepară reţeta lui chef Foa şi nu vei regreta!

 

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 200 g pulpă şi piept de miel
  • 50 g caşcaval
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriţă boia
  • 1 ardei iute
  • 10 g coriandru
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 2 căţei de usturoi
  • beţe de frigărui
  • 100 g sos tzatziki

Pentru pâine

  • 200 g făină
  • 50 ml lapte
  • 3 g drojdie
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • legume coapte

Mod de preparare

Speli şi cureţi carnea de pui şi de miel, apoi o toci la cuţit sau o dai prin maşina de tocat cu sită mare. Tai fin ardeii şi usturoiul, apoi le adaugi în carne, le încorporezi şi pui caşcavalul ras.
pasul 1

Amesteci bine cu mâna ca să se combine aromele şi presari sarea, pătrunjelul tăiat fin, coriandrul, boiaua şi omogenizezi ingredientele. Pui carnea pe beţe şi le aşezi pe grătarul încins. Le frigi până când se rumenesc pe toate părţile.
pasul 2

Pentru lipiile naan, dizolvi drojdia în laptele călduţ, apoi amesteci cu oul, uleiul, iaurtul, făina, sarea, zahărul. Frămânţi şi laşi aluatul la dospit. După ce a crescut, tai bucăţi din el, le întinzi cu sucitorul şi le coci în cuptorul bine încins sau le frigi în tigaie, pe fiecare parte.
pasul 3

Aşezi lipiile pe un fund de lemn, întinzi sosul tzatziki, pui câteva frunze de pătrunjel, o chiftea, şi le serveşti alături de legume coapte pe grătar.
pasul 4

Reţetă propusă şi realizată de Chef Foa, la restaurantul Stradale, local situat în Bucharest Business Park, Corp A, Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 1A, Bucureşti.

foto: Sorin Stana

Loading...