Un preparat vegetarian perfect pentru prânz sau cină. Lintea este sănătoasă, săţioasă şi gustoasă, iar această lasagna va fi un succes la orice masă.

 

 

Ingrediente
  • 500 g linte verde
  • 2 vinete mari
  • 500 ml piure de roşii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 5 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • frunze busuioc, pentru ornat, opţional
Speli lintea şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. Când e pe jumătate fiartă, o scurgi şi o laşi la răcorit. Toci ceapa, dai morcovul prin răzătoare şi le pui la călit 4-5 minute, în linguri de ulei. Le amesteci cu lintea, cu usturoiul zdrobit şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
 
Speli vinetele, le îndepărtezi codiţa, le tai pe lung, în felii subţiri, le presari cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le ştergi. Le frigi pe grătar, iar la final le stropeşti cu restul de ulei.
 
Într-o tavă cu pereţi înalţi, pui un strat de piure de roşii, unul de vinete la grătar, unul de linte şi din nou piure de roşii. Continui până termini ingredientele, ultimul strat trebuie să fie de vinete, peste care torni câteva linguri de piure de roşii.
 
Dai tava la cuptor, la foc mediu, 25-30 de minute. Decorezi cu frunze de busuioc proaspăt. 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...