O lasagna uşoară, cu multe legume, în care morcovii baby sunt vedeta. O idee de prânz de weekend, când stăm acasă.

 

 

Ingrediente
  • 1 pachet foi lasagna
  • 300 g morcovi bab congelaţi 
  • 1 dovlecel 
  • 200 g broccoli congelat 
  • 1 ardei galben 
  • 1 lingură ulei 
  • 300 g roşii cuburi din conservă

Pentru sos 

  • 300 ml smântână lichidă 
  • 50 g parmezan 
  • piper, după gust

 

Cureţi dovlecelul şi îl tai cuburi. Fierbi legumele, pe rând, în apă clocotită cu sare: morcovii 3 minute, broccoli 2 minute, dovlecelul 1 minut. Le scurgi bine şi le laşi la răcit. Tai cubuleţe şi ardeiul galben. 

Torni într-o cratiţă smântâna lichidă şi o încălzeşti la foc mic, iar când e pe punctul de a fierbe adaugi parmezanul ras, condimentezi cu piper, omogenizezi şi laşi la răcorit. 

Fierbi foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe pachet. 

Ungi cu puţin ulei o tavă, pui un strat de foi de lasagna, un strat de mix de legume, câteva linguri de roşii cuburi şi câteva linguri de sos alb. Continui până termini ingredientele şi opreşti puţin sos alb pe care îl întinzi uniform peste ultimul strat, care trebuie să fie din foi. 

Coci lasagna la foc mediu până se rumeneşte. 

FOTO: Sutterstock
Loading...