Uită de prăjeli şi găteşte o mâncare delicioasă din carne de porc, la cuptor. Îţi recomandăm o reţetă inedită de ceafă de porc, preparată în bere, cu usturoi şi busuioc verde, numai bună pentru un prânz copios. Friptura se va topi în gură, devenind extrem de fragedă din pricina sosului de bere. Se poate servi cu salate sau cu garnitura preferată.

Ingrediente pentru Mâncare de porc la cuptor - ceafă în bere cu usturoi şi busuioc

  • 1 kg ceafă de porc feliată, fără os
  • 300 ml bere
  • 2 morcovi
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • ulei

Mod de prepapare Mâncare de porc la cuptor - ceafă în bere cu usturoi şi busuioc

Carnea se spală bine, se asezonează cu sare, piper şi busuioc, de preferat verde, tocat mărunt, pentru un gust desăvârşit. Separat, se curăţa morcovii se taie rondele şi se aşează într-o tavă, alături de bucăţile de ceafă.

Se stropeşte totul cu ulei, se adaugă usturoiul pisat, apoi se toarnă berea şi se bagă totul la cuptor. Se lasă la foc mediu, timp de o oră şi jumătate, timp în care se completează cu apă minerală, dacă lichidul scade. Bucăţile de carne se întorc de mai multe ori pentru a se rumeni. Se servesc cu garnitura preferată. 

Poftă bună! 

Loading...