Antipasto cu somon și brânză
Antipasto cu somon și brânză este o gustare rafinată, perfectă pentru ocazii speciale sau o masă ușoară și elegantă.
Ingrediente
4 felii pâine
150 g somon afumat
200 g cremă de brânză
2 ouă
2-3 linguri ulei de măsline
1 linguriță suc de lămâie
sare
piper
mărar și ceapă verde, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul, apoi așezi feliile de pâine într-o tavă și le ungi cu ulei de măsline. Coci feliile de pâine până devin crocante.
Fierbi ouăle până devin tari. Le răcești sub jet de apă rece, le cureți și le tai jumătăți.
Într-un bol mic, amesteci crema de brânză cu sucul de lămâie, sare și piper după gust.
Ungi fiecare felie de pâine prăjită cu un strat generos de cremă de brânză și așezi câteva felii de somon afumat peste brânză. Într-o farfurie, așezi sendvișul, pui alături oul fiert și stropești cu puțin ulei de măsline, presari sare și piper. Decorezi cu mărar și ceapă verde.