Aperitiv în straturi
Brânza este unul dintre cele mai vechi preparate din lume, fiind consumată de mai bine de 5.000 de ani. Se pare că primii care au mâncat brânză au fost egiptenii. Şi romanii se bucurau de gustul acestui preparat. Doar familiile înstărite aveau însă privilegiul de a se înfrupta din ea. Despre acest aliment aflăm şi din Odiseea lui Homer, care descrie cum ciclopii preparau brânza de oaie şi pe cea de capră.
Ingrediente
2 pâini negre cu nucă
1 kg cremă de brânză
2 legături pătrunjel
1 lingură unt
Mod de preparare
Tai felii pâinile, apoi le decupezi mijlocul în ce forme vrei. Freci crema de brânză cu untul şi pătrunjelul tocat şi întinzi pe bucăţile de pâine. Păstrezi 200 de grame din cremă, pentru ornat.
Aşezi un strat pâine, un strat compoziţie de brânză, ultima, a patra, fiind o felie de pâine. Ornezi cu cremă de brânză cu ajutorul unui poş sau al unei pungi tăiate la un colţ.