Aperitive cu roşii şi mozzarella, inspirate de salata Caprese
Când îţi inviţi familia şi prietenii la masă, pentru a mânca preparate delicioase la ocazii deosebite, merită să încerci aceste aperitive simple cu roşii şi brânză mozzarella. Nu strică să ai pe masă un aperitiv delicios, precum aceste „frigărui“ cu brânză şi roşii.
Ingrediente
roşii cherry biluţe de brânză mozzarella busuioc proaspăt ulei de măsline 240 ml oţet balsamic sare piper
Mod de preparare
Asamblezi „frigăruile“ astfel: înfigi pe scobitori roşiile, frunzele de busuioc şi biluţele de mozzarella. Stropeşti aperitivele cu ulei de măsline şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Pentru glazura balsamică, torni oţetul balsamic într-o cratiţă şi îl încălzeşti la foc mediu. După ce a început să dea în clocot laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10-15 minute, până capătă consistenţa unui sirop. Poţi verifica folosind o lingură şi dacă glazura balsamică acoperă spatele lingurii, este gata. Pe măsură ce se răceşte, se va întări şi mai mult, aşa că e recomandat să stropeşti cu acest sos aperitivele inspirate de salata Caprese. Le serveşti imediat.
Sursa + foto: www.stuckonsweet.com
Supă caprese – Reţeta lui Jamie Oliver
Supă caprese – Reţeta lui Jamie Oliver