Ardei copţi cu trei feluri de brânză
Fie că foloseşti ardei capia ori ardei graşi, datorită umpluturii, gustul va fi desăvârşit.
Ingrediente
4 ardei capia roşii 200 g orez 100 g brânză feta 100 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri ulei de măsline 1 salată verde pentru decor sare piper
Cum se prepară
Se fierbe orezul în 800 ml apă, după care se lasă la răcit. Se dă brânza telemea pe răzătoare, feta se fărâmiţează şi se amestecă cu brânza de vaci. Ardeii capia se spală, se taie în două pe lung, dar li se păstrează codiţele, şi se pun la scurs. Orezul răcit se amestecă cu brânzeturile, cu ceapa tocată mărunt, cu pătrunjelul, ouăle, piper şi sare (dacă mai este nevoie). Se umplu ardeii, se aşază în tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se servesc ca aperitiv, pe foi de salată (spălată şi uscată) şi decoraţi cu ceapă verde şi frunze de pătrunjel.