Ardei umpluţi
Un aperitiv absolut delicios pentru ocazii deosebite.
Ingrediente 4 ardei graşi roşii
Pentru umplutura 1
2 conserve ton
50 g măsline verzi cu ardei, feliate
2 fire ceapă verde
Pentru umplutura 2
200 g brânză de burduf
½ ardei gras galben
½ ardei gras verde
frunzele de la 1 fir ceapă verde
1 ceapă roşie
Pentru decor
frunze de busuioc
Mod de preparare
Speli ardeii, îi tai pe jumătate şi îi cureţi de seminţe şi nervuri, păstrând cotorul şi codiţa. Pentru prima umplutură, scurgi bine tonul, apoi îl amesteci cu feliile de măsline şi ceapa verde tocată.
Pentru a doua umplutură, amesteci brânza de burduf cu frunze de ceapă verde tocate, ardei gras galben şi verde şi ceapă roşie, tăiate mărunt. Păstrezi puţin din fiecare, pentru ornat.
Umpli jumătăţile de ardei curăţate cu ambele umpluturi şi laşi la rece. Când serveşti, ornezi cu frunze de busuioc.